Bitcoin stannar när USA: s statsstöd misslyckas

Den amerikanska ekonomin och den försvagade dollarn fortsätter att utöva press på BTC: s förmåga att bryta igenom tröskeln på 20 000 dollar.

Bitcoin handlar i sidled eftersom det väntar på mer stimulans från FED.
Försvagningen av den amerikanska dollarn har också lett till osäkerhet i BTC: s kortsiktiga riktning.
Aktiemarknaderna börjar ta slut medan amerikanska politiker fortsätter att diskutera ett stimulanspaket.
Bitcoins pris fortsätter att handlas i sidled eftersom två faktorer väger prisets förmåga att bryta högre. Den första är investerarnerver och den andra är den amerikanska ekonomin.

Investerarnas stämning kring Bitcoin Code pris har varit nervös. Glastaket som har bildats runt 20 000 dollar har härdat de senaste veckorna, eftersom tillbakadragningar blir mer uttalade när BTC närmar sig.

Köp Bitcoin
Med tanke på Bitcoins pris den senaste månaden följs toppar snabbt av droppar. Det har lyckats bibehålla en hög värdering, men det har gått 15 dagar sedan det rörde rekordhöga nivåer.

Anledningen? Ingen vill vara den person som köpte en övervärderad tillgång. Enligt Mayer Multiple Chart – ett mått på om BTC är överköpt eller översålt – har trenden varit att Bitcoin långsamt går mot det senare. Det betyder att det finns oro bland investerare.

Mayer Multiple Chart.
Bitcoin har inget historiskt prejudikat, vilket innebär att det är omöjligt att verkligen veta hur mycket det kan vara värt. Så de flesta investerare litar på det tidigare priset som indikator. Sidenote: det finns många modeller som säger att Bitcoins pris kan och kommer att överträffa detta antal på lång sikt, men priset håller sig envist inom historiska markörer för tillfället.

Utöver det har Bitcoins nytta som något mer än en tillgång förblivit i stort sett platt under sin decennium långa historia. Medan andra nätverk, särskilt Ethereum, tillför värde genom hur det kan återanvändas på olika sätt, som DeFi till exempel. Vilket leder oss till den andra anledningen till att den här kolumnen anser att Bitcoins pris stammar: den amerikanska ekonomin.

Som vi har diskuterat tidigare kom Bitcoins priskurs i år strax efter massiv finansiell stimulans från Federal Reserve.

Bitcoin
Varför Bitcoin och aktier gick vild under en global lågkonjunktur
När historiker ser tillbaka på 2020 och frågar vad det kommer att vara mest känt för, finns det två berättelser de kan berätta. Å ena sidan kan 2020 definieras av en planet som rockas av en pandemi som kan …

Det gjorde två saker: det gav investerare förtroende för den bredare marknaden, vilket gav dem en möjlighet att lägga till mer exotiska tillgångar som Bitcoin för att förbättra deras portföljers resultat. Och det gav nya investerare en möjlighet att spekulera i en tillgång som är lätt tillgänglig.

Stimuluscheck som används på Bitcoin ökar nu med 35%

De som köpte Bitcoin med sina koronavirusstimuluscheckar har redan tjänat till 35%. När USA: s regeringscheck anlände i mitten av april meddelade många att de hade för avsikt …

Det hjälpte Bitcoin att bli vild, men förde det också i konkurrens med mycket, mycket, mycket större tillgångar, som US-dollar och guld.

Greenbacken har försvagats i år – den har förlorat 10% mot en korg med valutor sedan mars. Det har gjort två saker: Bitcoins största Fiat-handelspartner är mindre värt än det var tidigare på året, och valutahandlare har flyttat ut pengar från den amerikanska dollarn på jakt efter bättre avkastning i länder vars ekonomier – och därmed valutor – återhämtar sig mer snabbt från COVID.

Allt detta gör Bitcoins kortsiktiga framtid svår att förutsäga, vilket innebär att ingen vill ha fel.

Aktiemarknaderna ser efter statligt stöd när COVID-dödsfallet stiger
Även aktiemarknaderna tittar noga på vad amerikanska lagstiftare bestämmer hur de ska hantera den pågående COVID-krisen. S&P 500 gick knappast jämnt eftersom indexet såg fyra raka sessioner med nedgångar. Dow har också upplevt liknande mönster.

Medan aktiemarknaderna i USA har haft rekordhöjder i år, bygger detta beteende på en regering som är beredd att göra vad som krävs för att hålla ekonomin i rörelse.

GÖR Sällsynta semesternftar
Skapa din egen 100% unika NFT för dina vänner och familj, eller behåll dem för dig själv. Om du letar efter den perfekta semestergåvan letar du inte längre.

Tillsammans med dekryptera

Men republikanerna och demokraterna har hittills misslyckats med att komma överens om hur mycket och till vem en ny stimulansomgång ska gå.

Medan samtalen verkar utvecklas, ju längre tid det tar innan ett avtal bildas, desto färre verktyg måste företag och institutioner hålla människor kvar i

arbeta medan COVID fortsätter att förstöra ekonomin.

Igår passerade USA den dystra milstolpen med 300 000 COVID-dödsfall. Medan vaccinationer startade i landet igår, kommer storleken och omfattningen av massimmunisering, för att inte tala om växande misstro mot vaccinationer, att det kommer att ta månader innan livet återgår till det normala.

Goldman Sachs förutspådde att det tar fram till april att vaccinera 50% av den amerikanska befolkningen, med stater som New York som ser ut som en annan fullständig lockdown kommer sannolikt att sättas tillbaka på plats, marknaderna kommer att behöva något om de ska fortsätta sin rekordbrytning.

Proudly powered by WordPress | Theme: Journey Blog by Crimson Themes.